Kom og sjå Bartleby!

- Dette er ei moderne tolking av ein klassikar, – på sitt beste! Kom og sjå! sier Peggy Jenset Lous, lektor ved Misund skule etter å ha sett Bartleby.

Sjarmerende og og troverdig skuespiller

Å gå på teater som berører, er en av mange fantastiske ting, og «Alle Fantastiske Ting» berørte meg! skriver publikumsanmelder Siri Flemsæterhaug.

Magisk og jordnært

Forundring fryder og Vera Krohn Svaleng (34) ønsker å skape scenekunst for barn og unge som både er jordnær og magisk. Hun vil speile hva barn og unge er opptatt av, og samtidig gi dem noe som er annerledes. De kan kjenne seg igjen i det som vises, men også oppdage noe uventet.

I Slåttekarens fotspor

Historia om Nesje, Serianna, Gjertine og Ole Salmakar er ei historie om draumar og livsval. Ei forteljing om å velje å bli eller å reise, om Amerika-draumen og ein ny start.

Fast ansatte skuespillere

Skuespillerne Johanna Mørck og Sara Fellman er blitt fast ansatt ved Teatret Vårt, i tillegg blir Amalie Sofie Ibsen Jensen ansatt i et nytt åremål ut 2020. Mørck og Fellman har i en årrekke vært tilknyttet ensemblet, mens Ibsen Jensen har vært på kortere engasjement fram til nå.

#RedAlertNorge

Teatret Vårt støtter aksjonen til frilansere i kunst- og kulturfeltet; de har fått jobbgrunnlaget revet bort som en følge av korona. Onsdag 30. september kl 20.00 maler vi Plassen i rødt lys!

Mio rir til hovedstaden!

Teatret Vårt har fått mange forespørsler om ekstraforestillinger og ønske om Oslo-besøk etter at «Mio, min Mio» spilte for fulle hus både i Møre og Romsdal og Nordland denne høsten.

Jul på Plassen i år også!

Tradisjonen tro inviterer vi til «Jul på Plassen», hvor hele familien kan kose seg med to ulike juleforestillinger og mange hyggelige førjulsaktiviteter.

Verdens beste teater

Han spiller rock, blues og Ibsen. Han har gestaltet alt fra store klassiske roller til en av bruspulverguttene i Vazelina hjulkalender.

Høstfest i Molde

Høstfest er en fin og raus tradisjon der teatervenner kan invitere med venner eller kollegaer og samles i godt selskap. Kafe Kurt frister med mat laget av utvalgte råvarer som setter smaksløkene i feststemning. Velkommen til Høstfest 18. november!

Rått og ærlig

Evig søndag gir eit brutalt ærlig innblikk i det kontrastfylte livet til ein bloggar som framstår som sterk og tøff i trynet i sosiale media, men som slit med alvorlige spiseforstyrrelsar og tvangstankar i det skjulte.

Programmet for Teaterfest 2020 er klart!

Onsdag 18. til søndag 22. mars blir det fullpakket program på Teaterfest i Molde. Teatrets venner og Teatret Vårt samarbeider om denne årvisse festivalen som leverer et bredt program.

Publikum anmelder Bartleby

Lærar ved kulturskulen, Siv Tone Myklebust Lothe, liker både å bli underholdt og utfordra i teatret, og hadde dermed gledd seg til å sjå Bartleby.

Teatret Vårt om korona

Teatret Vårt følger til enhver tid helsemyndighetenes anbefalinger for vår aktivitet og gjør særlige risikovurderinger i samarbeid med kommuneoverlegen.

Kjære publikum

Det er underlige tider. Regjeringens tiltak for å håndtere koronaviruset er de strengeste tiltak i fredstid i Norge. Alle tar vi del i en felles dugnad for å bremse koronasmitten, og det er godt å se at dette blir tatt på alvor. Det er viktig at alle stiller opp for hverandre, gir hverandre varme og omsorg og finner måter å ivareta den sosiale kontakten på selv om vi ikke kan møtes.

Hylende morsomt!

- I nesten halvannen time uten pause ble vi sittende og håpe at det aldri tok slutt! skrev Helge Magne Mjelve etter å ha sett God jul, nabo!

Umulig å ikke bli rørt

Vi har også denne gangen utfordret publikum til å anmelde forestillingen. Birgitta Øye Kilen jobber ved Senter for Foreldre og Barn, Bufetat og Ark Dahl. Hun gir Evig søndag terningkast 6! Hun sier både stykket og ikke minst skuespiller Stine Robin Eskildsen imponerte henne stort.

Magioperatøren

Å leke er livsviktig. Særlig for voksne, sier Mats Eldøen, regissør på Magi- og fantasioperatørene.

Skal bli ny teatersjef

Styret ved Teatret Vårt har ansatt Kristian Lykkeslet Strømskag som ny teatersjef. Han tiltrer stillingen 1. august 2019 da perioden til sittende teatersjef Thomas Bjørnager utgår.

Hjemme hos "Det vi ikke ser"

Panta Rei Danseteater har skapt en annerledes forestilling med «Det vi ikke ser». Dansekompaniet med største publikumsbredde i Norge tar oss denne gangen med inn i private hjem.

Hele Ålesund og Molde danser!

Befolkningen i Ålesund og Molde ble alle sammen invitert til å være hovedrolleinnhavere - alle sammen- i filmene "Hele Ålesund danser" og "Hele Molde danser". Det er blitt to forrykende filmer som viser dansegleden vi hele tiden er på jakt etter, og den livsforlengende energien som bare dans kan gi.

Vil du se teater i sommer?

Vi på Teatret Vårt tar ferie før vi igjen er klare til å invitere inn til teatersalen til sensommeren og høsten. I mellomtiden kan du se flere historiske spel i Møre og Romsdal i løpet av sommerferien!

Mio, min Mio nominert til Heddaprisen

Mio, min Mio i regi av Hilde Brinchmann, som er produsert av Teatret Vårt i samarbeid med Nordland Teater er nominert til Heddaprisen i kategorien beste barneforestilling. Heddaprisen deles ut årlig for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Prisen ble første gang utdelt i 1998.

Heddapris til Mio, min Mio

Teatret Vårt vant Heddaprisen for beste barneforestilling går til «Mio, min Mio». Juryens begrunnelse: Heddajuryen har notert at mange av sesongens forestillinger har en klar politisk slagside, hvor budskapene snikes inn sideveien og spiller på følelsene til publikum i stedet for å skrike av full hals. Dette er også årets beste forestilling for barn et eksempel på.

Vera Krohn Svaleng blir ny kunstnerisk leder

Styret ved Teatret Vårt har ansatt Vera Krohn Svaleng som ny kunstnerisk leder for avdelingen scenekunst for barn og unge. Avdelingen som har tilhold i Arbeideren i Ålesund ble opprettet i 2010, og får nå sin tredje kunstneriske leder.

Et stykke magi

Birgitta Øye Kilen jobber ved Senter for Foreldre og Barn, Bufetat og Ark Dahl. "Bare elsker verdenen teater tar meg inn i," sier hun om teater generelt. Les om hennes opplevelse av Sporvogn til begjær!

I elske de overalt på jord

Selma Jakupovic er 18 år og går på Romsdal videregående skole. En meget engasjert dame som bruker mye av fritiden som medieansvarlig hos Molde Press. Etter teaterbesøket oppsummerer Selma med følgende ord; Dette et stykke jeg anbefaler sterkt! De sterke scenene, uttrykkene og temaet som blir tatt opp, et teaterstykke du ikke vil gå glipp av! En time og 15 minutter føltes som bare noen få minutter når publikum blir så dratt inn i stykket.

Jævla Molde ass

Vi utfordret Thilde Fosseide Thomasgård til å skrive en anmeldelse av Evig søndag , og tilbakemeldingen var et vanskelig, men viktig stykke! Hun tror mange kan kjenne seg igjen i det å føle at man ikke er bra nok eller at man skulle ønske man var noen andre. De fleste kan vel kjenne seg igjen i følelsen av at tiden står stille, at vi er lei av oss selv eller at vi ønsker å forsvinne.

Følelsen av å være en del av historien

Ida Høgseth er 33 år og butikksjef på Norli Amfi Roseby. Ida er trebarnsmor og har mange jern i ilden, blant annet er hun leder for Poppeloppeteatret på andre året. Onsdag hadde hun med hele familien og to besteforeldre på Mio, min Mio. Her kan du lese om deres opplevelse.

En annerledes teateropplevelse, som byr på ekte Astrid Lindgren-magi!

Eva Dyrhaug er 40 år, sykepleier, trebarnsmor og bor i Molde. Eva har hatt interesse for dans og teater siden hun var bitteliten. Hun storkoste seg på musikk-dans-drama linje på videregående og var glad for at det er mulig å dyrke denne interessen på hobbybasis som voksen. Eva har også hatt gleden av å være med som statist på Teatret Vårt fjor høst og i vår. Her kan du lese Eva sin anmeldelse av Mio, min Mio.

Skyhøye skuldre og ambisjoner

Sammen med Teatret vårt fikk Amalie Sofie Ibsen Jensen Heddaprisen for forestillingen «Mio, min Mio». Det gjør henne bare enda mer nervøs for å komme tilbake til Ålesund med «Snødronningen».

Rollebytte og ekstraforestillinger av Slåttekar

Slåttekar i himmelen av Edvard Hoem har premiere på hovedscenen på Det Norske Teatret 7. mars. På scenen vil Heidi Gjermundsen Broch ha en av de sentrale rollene som Serianna. Av private grunner følger hun ikke med når forestillingen skal spilles i Møre og Romsdal til høsten.

Flere ser teater

Teatret Vårt øker sitt publikumstall i 2019. 35 127 publikummere besøkte de 447 oppsetningene og arrangementene som ble framført av regionteatret i Møre og Romsdal. Dette er en økning fra 34 200 i 2018.

Nå åpner vi - litt etter litt!

Det var med stor glede vi før helga mottok meldingen om at vi nå gradvis kan åpne opp igjen. Å spille teater for publikum er det vi er her for, og å ikke kunne gjøre det har vært underlig både for oss og dere i publikummet vårt. Jeg kan love dere at vi bobler av utålmodighet, energi og spilleglede! 

Trygge rammer ved teaterbesøket

Teatret Vårt følger myndighetenes gjeldende retningslinjer, og har utarbeidet gode smittevernsrutiner for å skape et trygt miljø for publikum og ansatte.

Det blir Slåttekar i høst!

Det med stor glede vi nå kan bekrefte at det blir Slåttekar i himmelen i høst. Vi har opplevd et eventyrlig forhåndssalg og har jobbet hardt med lage en god plan slik at alle som har kjøpt billetter kan få se forestillingen. I august spiller Slåttekar i himmelen på Bjørnsonhuset!

Fiskerjenten-pris til Johanna Mørck

- står som en trygg bauta i nært og levende samspill med publikum Det har akkurat vært generalprøve på koronatilpasset forestilling på «Alle fantastiske ting» på Teatret Vårt. Skuespiller Johanna Mørck skal straks hjem for å hvile ut før neste forestilling. Men idet applausen faller til ro kommer leder av Teatrets Venneforening, Lisbeth Sørensen ut på scenegulvet og tar ordet.

Musikal basert på Ane Bruns tekster og musikk

Menneskene og historiene fra musikken til Ane Brun blir levende på teaterscenen. Ane Brun sine låter er kjernen i en helt ny teaterforestilling våren 2021. Storsatsingen vil turnere i hele Møre og Romsdal.

Ektefølt engasjement

Julie Støp Husby er skuespiller med engasjement og interesse for sammenhenger mellom menneskeliv og samfunnet vi lever i - og hvordan lage nyskapende teater med tilstedeværelse. Hun er også en glitrende sanger.

Slåttekar i himmelen utsolgt!

Det har vært en enorm interesse rundt Slåttekar i himmelen. Alle forestillingene, både i Molde og på turné, er nå utsolgt. Det kan likevel være mulig å kjøpe restbilletter.