- Det er helt fantastisk å få nyheten om at Medea og Tatu Rönkkö er Heddanominert. Vi er stolte, glade og takknemlig for at Teatret Vårt også er Heddanominert i 2024. Dette er en nominasjon som alle på teatret har en bit av. Dette prosjektet var et stort gruppearbeid. En ekstra takk må vi likevel sende til regissør Tatu Hämäläinen og selvsagt komponist Tatu Rönkö, sier en begeistret Kristian Lykkeslet Strømskag.

Teatersjefen fortsetter: - En Heddanominasjon er en stor anerkjennelse for Teatret Vårt. Det lages veldig mye bra teater i Norge - og konkurransen er svært høy. At Teatret Vårt har laget en av de forestillingene som blir plukket ut til Heddaprisen er utrolig bra. Ekstra gledelig er det å bli nominert i en kategori der det er svært mange gode konkurrenter, og i en kategori der størrelse på produksjon og ressurser ofte har blitt verdsatt. Dette sier oss at hardt, dedikert og faglig sterkt arbeid kan føre til scenekunst av høyeste kvalitet også på et mindre hus som Teatret Vårt. Nominasjonen inspirerer oss til å fortsette arbeidet med å lage de beste forestillingene. Det beste teatret lages av gode ideer, bra folk og stort mot.

Heddaprisen 2024 er den 26. i rekken og deles ut på Oslo Nye Teater søndag 16. juni. Se hele listen over de nominerte her.

Evripides’ Medea er en fortelling om en kvinne som har mistet alt. En historie om raseri, hudløs sorg og når tapet av kjærlighet og begjær blir til hat. Stykket har gjennom alle tider fengslet sitt publikum med historien om det ultimate valget Medea står ovenfor når hun til slutt tar livet av sine egne barn. Med et intenst samspill mellom skuespillerne og musiker og perkusjonist Tatu Rönkkö live på scenen, ble dette en helt unik teateropplevelse.  

Medea hadde premiere på Teatret Vårt 10. februar 2024. Samme kunstneriske lag, med komponist Tatu Rönkkö, regissør Tatu Hämäläinen og scenograf Philip Isaksen gjestet også Teatret Vårt i 2021 i Scener fra et ekteskap  – en forestilling som også fikk Hedda-nominasjon og strålende kritikker. 

Her er alle nominerte Heddaprisen 2024.