Et bredt program suppleres av en spilleplan med stor geografisk spredning. I tillegg til at Teatret Vårt spiller på sine faste scener i Ålesund og Molde turneres det over hele fylket fra Larsnes i Sande i sør og Veiholmen på Smøla i nord. Teatret Vårt spiller på 23 ulike steder rundt om i fylket i løpet av høsten og flere steder besøkes flere ganger. Det har en helt spesiell verdi for oss å være der folk er rundt om i dette fantastiske fylket!

Her gir vi deg noen smakebiter fra lanseringen av repertoaret høsten 2021. Klikk deg gjerne videre inn på de ulike forestillingene og finn det som passer for deg!

Gift

Rep H21 Daniel kuttet.jpg
Daniel Herskedal bygger majestetiske, men likevel lyse og flytende klanglandskap.

Daniel Herskedal debuterer som komponist og musiker i teatersammenheng. Gift handler om hvordan det er mulig å finne trøst og omsorg i et stort mørke i det samfunnet vi har i dag. Regissør Victoria Meirik forteller at Daniel Herskedals musikk er en naturlig del av forestillingen. –  Hele rommet blir skapt av musikken. Det ordløse materialiserer stemningen og gir et bud på lys i mørket. Musikken gir bud om håp.

Det er store forventninger til det kunstneriske teamet bak Gift. – Vi er både stolte og glade over å jobbe med så mange dyktige kunstnere sier teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag. Daniel Herskedal har selv lenge ønsket å jobbe med teater. – Jeg ble veldig glad for å bli spurt om å komponere musikk til Gift og gleder meg også til å være en del av selve forestillingen som musiker på scenen.

Den uendelige historien

DSC01773-2-17.jpg
Kristian Lykkeslet Strømskag, Vera Krohn Svaleng og Sigrid Alnes gleder seg til storsatsning for barn og unge.

Kunstnerisk leder for scenekunst for barn og unge Vera Krohn Svaleng lanserer en storsatsing med oppsetningen av Den uendelige historien. – Prosjektet har fokus på opplevelsen det er å være i teater, som jo på mange måter ligner på opplevelsen det er å lese en bok, sier Krohn Svaleng. Historien om Bastian som finner en vei ut av hverdagen og inn i Fantasia gjennom boken Den uendelige historien er kanskje kjent for mange gjennom både film og Michael Ende sine bøker.

Skuespiller Sigrid Alnes fra Kristiansund er en av fire nye skuespillere som er med i forestillingen. – Jeg gleder meg til å arbeide med denne forestillingen; det blir et lekent og fysisk rom med masse spennende kostymer, figurer, lys og lyddesign. Vi skal innom så mange verdener og univers og utvikle mange ulike karakterer. Hun mener også at satsingen Teatret Vårt gjør ved å spille så mye teater for barn og ungdom er bra. – Det er noe som er viktig for meg, så dette gleder jeg meg utrolig mye til!

Redaktøren

Rep H21 Alle Redaktøren DSC01843-2-20.jpg
Masse energi på scenen med ensemblet fra Redaktøren.

Vivi Sunde, Ingrid Myhre Løvik, Preben Lillebø Rogne, Sara Fellman og Lars Melsæter Rydjord er skuespillere på forestillingen som Bjørnson skrev i 1875. De gir en rask oppsummering om handlingen; med utgangspunkt i en kjærlighetshistorie utvikles en maktkamp. Intriger og drama endre i en dragkamp der pressen vil ta styringen på politikken og omvendt – med katastrofale følger. Vi skjønner fort at det blir en moderne vri på Bjørnsons tekst vi får å se.

Vivi Sunde er tilbake på Teatret Vårt etter en kortere periode som pensjonist. – Jeg har savnet teatret! Etter applausen fra salen kunne teatersjefen konkludere med at savnet er gjensidig både fra teatret og publikum. I ensemblet er også Ingrid Myhre Løvik fra Molde og nyutdannet skuespiller fra Kunsthøgskolen i Oslo. – Vi er glade for å kunne presentere nye talent på Teatret Vårt, og Ingrid er nettopp det, sier Lykkeslet Strømskag.

Prøvene på Redaktøren er i gang og stykkets aktualitet er den viktigste begrunnelse for å sette det opp. Premieren er 7. september, bare dager før stortingsvalget. Forestillingen er også aktuell i forbindelse med Bjørnsonfestivalen.

Skumringstimen

Rep H21 Astrid og Peter danser.jpg
Astrid Overaa og Peter Drabløs danser til kjente og kjære toner.

– Vi har vel faktisk passert den alderen der man dør så altfor tidlig, sier Astrid Overaa og Peter Drabløs med et lunt smil. Sammen spiller de en varm forestilling som handler om tilbakeblikk på levd liv. – Men, sier Astrid, det som er viktigst med denne forestillingen, det er viktigheten av å snakke sammen. Å ikke bære hemmeligheter med seg hele livet.

Forestillingen er et samarbeid mellom Teatret Vårt og teatermiljøet rundt Teaterfabrikken i Ålesund og skal på turné i Møre og Romsdal.

Scener fra et ekteskap

Forestillingen, som høstet fantastisk respons både fra kritikere og publikum, ble grunnet korona sett av alt for få i vår. Vi er derfor glade for at denne helstøpte forestillingen får en ny spilleperiode i høst med turné i fylket.

Hit eit steg

En sprudlende Lina Taule Fjørtoft gleder seg til å komme tilbake igjen for å spille denne perlen av en forestilling fra Ingebrikt Davik sitt fantastiske univers. Den kreative og lekne forestillingen ble varmt tatt imot av både store og små i publikum i vår og skal ut på veien igjen i høst.

Julekveld med teskjekjerringa

Årets juleforestilling for hele familien med musikk, kostymer og scenografi som fra en levende barnebok spiller også i år. Selveste teskjekjerringa blir denne gangen spilt av Johanna Mørck.

Grevinnen og hovmesteren 0.6

Rep H21 Kristian Lars Bjørnar GH06.jpg
Lars Melsæter Rydjord og Bjørnar Teigen overrasker teatersjefen. Det blir julebord i år også!

Bjørnar Lisether Teigen og Lars Melsæter Rydjord bokstavelig talt snubler inn på scenen i det teatersjefen er i ferd med å avslutte repertoarlanseringen. – Vi gjorde jo i fjor! sier en litt oppgitt Lars Melseter Rydjord. – Eh. Ja. Skal vi gjøre det i år igjen? Det kan jo bli litt kjedelig å gjøre det samme om igjen … Bjørnar Lisether Teigen ser spørrende på teatersjefen som på sin side tilsynelatende er en smule overrasket over hele greia.

Men det blir Grevinnen og hovmesteren i år også. Bare med enda en ny twist. Etter latteren til publikum å dømme er det bare å glede seg. Igjen.