Redaktøren

Media, politikk og en kjærlighetshistorie

Glem Bjørnson og nasjonalromantikken. Eller forresten, ikke helt. Ikke glem, Bjørnson! I sin tid var han en viktig politisk aktivist og samfunnsdebattant. I 1875 skrev han Redaktøren. Hva sier det oss i dag?

Bjørnson våkner opp til valgkamp 2021. Influensere, sosiale media og den fjerde statsmakt, skittkasting og konspirasjonsteorier – hvem har makt – og hvordan får de det? Og det største av alt – kjærligheten – overlever eller overvinner den jakten på flest klikk? Debatten om sosiale forskjeller, skatter og avgifter, miljø, innvandring og distriktspolitikk er iblandet politisk taktikk og går under beltestedet på politiske motstandere og over hodet på velgerne. Hvem tar skittentøysvasken etter årets valgkamp? 

Med Redaktøren ville Bjørnson «reise ’det etiske ansvar innen politikken’ og til advarsel fremstille ’et mænneske, som i politiken har tabt sit sit mænneske’». Politikk og presseetikk står sentralt i dette dramaet som har sitstartpunkt i et kjærlighetsforhold som ikke kan godtas. Er det verdt å stå for sitt politiske engasjement når presset fra media blir for stort? Overlever kjærligheten pressens krasse personangrep? 

Forestillingen tilbys til videregående skoler i Ålesund (Fagerlia), Molde og Kristiansund i samarbeid med Den kulturelle skolesekken. Informasjon og påmelding her.

Kjøp billett

Premiere 7. september 2021

Av
Bjørnstjerne Bjørnson

Regi
Uwe Cramer

Scenografi og kostymedesign
Alva Walderhaug Brosten

Med
Sara Fellman, Lars Melsæter Rydjord, Vivi Sunde, Preben Lillebø Rongve, Ingrid Myhre Løvik

tirsdag 7.9. kl 18.00
Redaktøren
Storyville, Molde
Få billetter
torsdag 16.9. kl 19.30
Redaktøren
Storyville, Molde
torsdag 23.9. kl 19.30
Redaktøren
Storyville, Molde
fredag 24.9. kl 19.30
Redaktøren
Storyville, Molde
lørdag 25.9. kl 18.00
Redaktøren
Storyville, Molde