- Dette er en veldig hyggelig melding, sier teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag. Godt skuespillerhåndverk i fint samspill har blitt belønnet med velfortjente nominasjoner.

Det er en stor anerkjennelse når to skuespillere fra vårt ensemble har levert prestasjoner som blir vurdert til å være blant de beste i landet, sier en stolt teatersjef på Teatret Vårt.


Scener fra et ekteskap
Kjersti Botn Sandal og Bjørnar Lisether Teigen i Scener fra et ekteskap (Foto: Tingh)

Kjersti Botn Sandal er nominert i kategorien beste kvinnelige hovedrolle for sin innsats i Scener fra et ekteskap, en tidløs klassiker om kjærlighet av Ingmar Bergman.

Forestillingen hadde premiere på Teatret Vårt 20. januar 2021 og regissør var Tatu Hämäläinen. Romsdals Budstikke ga forestillingen terningkast seks og omtalte forestillingen som ett Gripende kjærlighetsdrama.

Kjersti Botn Sandal vant Heddaprisen 2008 i klassen beste kvinnelige skuespiller for rollen som Anna i Karl og Anna.

Slåttekar i himmelen
Sara Fellman i Slåttekar i himmelen. (Foto: Dag Jenssen)

Sara Fellman er nominert i kategorien beste kvinnelige medspiller for sin rolle i Slåttekar i himmelen. Edvard Hoem sin første bok om slåttekaren ble teater i en stor samproduksjon med Det Norske Teatret.

Kristian Lykkeslet Strømskag sto for dramatiseringen, mens Bentein Baardson hadde regien i ett sterkt kunstnerisk team. Slåttekar i himmelen hadde urpremiere på Det Norske Teatret 7. mars 2020 og hadde en lang spilleperiode i Møre og Romsdal.

Heddaprisutdelingen 2022 finner sted på Det Norske Teatret søndag 19. juni. Utdelingen vil dekke scenekunstsesongene 2020/21 og 2021/22.

Les mer om Heddaprisen og de nominerte her: Heddaprisen