Kjære publikum

Kristian Lykkeslet Strømskag bilde til program.jpg
Teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag

Velkommen til forestillingen «Til oss - fra de eldste», en urpremiere basert på historier fra Linn Skåbers bok med samme navn, Astrid Overaas egne personlige fortellinger og sanger som følger tematikken.

Astrid har jobbet på Teatret Vårt en rekke ganger, hun har fulgt teatret fra oppstarten i 1972. Å presentere en ny forestilling sammen med Astrid er utrolig fint. Det er viktig for Teatret Vårt å samarbeide med lokale kunstnere, det er viktig å være til stede i Ålesund og hele fylket med godt teater og det er viktig å lage forestillinger som sier noe ærlig til publikum i dag. Dette får vi til fulle sammen med Astrid og laget hennes. Med seg har hun den lekne pianisten Jan Gunnar Åkre på tangenter, den skarpe regissøren Eldrid Schrøder Kvalvik og den fantastiske altmuligmann Roy Carlsen. Takk til dere alle.

«Til oss - fra de eldste» handler om hvordan man kan eldes. Om livet og alt vi må gjøre før vi tror det er for sent. Om alt fra det å finne kjærligheten på sine eldre dager, om å bli dement, og reisen mot døden. Det er ikke så lett å finne de gode tekstene om denne tematikken, men de finnes i Linn Skåbers populære bok. Det snakkes for lite om det å eldes. Og når det snakkes om, så er det gjerne negativt. Sjelden lages det teater eller andre kulturuttrykk om denne tematikken, i alle fall på den måten vi ønsker å gjøre det her. Det er også håp, varme og glede i alderdommen. Det vil vi løfte frem.

I fjor turnerte Teatret Vårt og Astrid Overaa med forestilling «Da e va lita», der hun sang og fortalte om livet i gamle dager. Dette ble en veldig fin forestilling som spilte for fulle hus i fylket. «Til oss - fra de eldste» følger opp denne suksessen og skal besøke små og større samfunnshus, byene våre og eldreinstitusjoner i hele fylket.

«Da e va lita» satte i gang tanker og samtaler som ikke hadde oppstått hvis ikke den var blitt laget. Begge forestillingene handler om å vise alle sidene ved alderdommen. Som Astrid sier det; vi må ikke glemme å danse, leve eller le. Selv om ansiktet avslører at vi drar på årene, selv om vi har vondt i beina, er der fortsatt ting vi kan gjøre for å ha det bra. Det handler om vilje og livsmot. Det er et budskap alle trenger å høre.

Bli med Astrid Overaa på en fortelling om livet og alt vi må gjøre før vi tror det er for sent. Forestillingen er en bridgeblanding av sang og musikk, latter og ettertanke.

God fornøyelse!

Kristian Lykkeslet Strømskag
teatersjef Teatret Vårt

 

Astrid Overaa

Astrid Overaa er skuespiller, kulturpersonlighet, visesanger, gründer, eier og driver av Teaterfabrikken i Ålesund, og spiller XL i cabaretgruppen S-M-XL. 

Astrid Overaa har medvirket  i disse forestillingene på Teatret Vårt: Lilly Valentine (2003), Fru Pigalopp, Samson og Roberto og ny-oppsetning av Lilly Valentin (2018). 

Høsten 2022 var Astrid på turné i Møre og Romsdal med Da e va lita.

Nå aktuell i forestillingen Til oss - fra de eldste.

Jan Gunnar Åkre

Jan Gunnar frå Sula har lang erfaring innen musikklivet i Møre og Romsdal, og har vært med på mange store og små prosjekt i vårt distrikt. Han er utdannet musikkpedagog, og har i flere tiår vært aktiv som utøvende musiker.  Han har erfaring som bl.a. bandmusiker, prosjektmusiker, kapellmester og teaterpianist. Han trivest best i vise-, pop- og rock-landskapet, men har også bakgrunn fra både klassisk musikk og jazz. Aktuell med forestillingen Til oss frå de eldste.

Kunstnerisk team

Regissør Eldrid Schrøder Kvalvik

Eldrid Schrøder Kvalvik er regissør og teaterpedag og bosatt i Ålesund. Hun har hele fylket som arbeidsplass og de siste årene har hun blant annet hatt regi på Rocketeatret «Fra småby til Wembley», «Skumringstimen» og spelene «Fru Guri av Edøy» og «Giskespelet». 

Sang og musikk i forestillingen

Livets karusell, instrumental - Jan Gunnar Åkre

Venta inte med at dansa - Svensk folketone

Vår verden - Guttorm Lyshagen /Kjetil Skarslien

Jeg burde …. - Astrid Overaa /Jan Gunnar Åkre

Elg sin vuggevise - Elg

Danse med maneter - Linn Skåber/Runar Andersen

Den skamløse gamle damen - Alf Cranner /Klaus Hagerup

Hymne til kjærligheten - Marguerite Monnot / Edith Piaf

Hjertet får ikke rynker - Trond Hanssen