Etter premieren på Teaterrottene i januar ble forestillingen møtt med strålende kritikk. Anmelder Ole Foss skrev blant annet; "Teaterpedagogisk på et snedig vis, humoristisk, empatisk og musikalsk på et meget behagelig nivå".

Hva sier du til en slik omtale, Lina?

- Jeg føler at vi har lyktes med å få til det vi ønsket. Spesielt fint var det å få god tilbakemelding på det teaterpedagogiske. Vi jobber grundig med materialet for at det vi formidler, skal være både tilgjengelig og passe utfordrende. Forestillingen byr på noe litt småskummelt, gjenkjennelige situasjoner, noe ny lærdom og en passende dose ramping og humor Man får høre veldig fin nykomponert musikk av min gode kollega Toivo Fjose. Teaterrolla Pernille har ikke fått muligheten til å gjøre noe annet i livet sitt enn å vaske og rydde på teateret, slik som alle de andre teaterrottene. Men Pernille har ønsker om noe annet, og hun har vilje. Hun vil lage sitt eget teater, Teateret mitt, og med sin sterke vilje klarer hun det, men så bikker det litt over. Hun blir for sjefete og så tar det helt av.

Du fikk engasjert de voksne også, både med rompevrikk og rauting.

-Ja, det er viktig å involvere alle. Barn og voksne skal kjenne at vi er sammen, her og nå. Liten og stor, sammen om en opplevelse. Teateret skal være mitt og ditt. Det skal være plass til alle, og vi må føle at det er vårt – Teateret Vårt.

Når vi reiser rundt, slik vi nå gjør med teaterrottene, spiller vi på mange forskjellige steder. Vi kommer til lokalet i god tid slik at vi kan tilpasse forestillingen. Da jeg reiste rundt med Teatertotta, ble også manuset tilpasset spillestedet. For eks. ble bybrannen en del av historien i Ålesund. Det som ikke alltid er like enkelt når man jobber med et ungt publikum, er å forutse hvordan barna reagerer og responderer. Ved å henvende oss til dem fra start, åpner vi på scenen en dør, og da må vi hele tiden vurdere hvordan vi tar inn og bruker de tilbakemeldingene vi får. Det er mange hjelpsomme og oppmerksomme publikummere som gjerne deler sine tanker høyt og tydelig, det er alltid spennende, og det gjør at ingen forestilling blir helt lik.

Lina har gjestet Molde flere ganger: Hit eit steg fra Ingebrigt Davik sitt univers i 2021, Teaterrotta i 2022 og nå som Pernille i Teaterrottene, sammen med musiker Toivo Fjose som nå spiller rottefetter Jeppe.

-Det er alltid så fint å komme hit til Teatret Vårt med en idé og så bli tatt på alvor av både Kristian og resten av gjengen på teateret.

Lina stopper brått opp og finner fram telefonen.

- Har du sett videoopptaket av teatersjef, Kristian?

Så starter hun videoen der teatersjefen vil vise at det går an å bruke søppeldunkene til hjemmested. Som førstemann klatrer han ned i søppeldunken, velter dunken ned på golvet og krabber ut. Uskadd. Stuntet er godkjent.

Lina har bl.a. arbeidet ved Den Nasjonale Scene og Det Vestnorske teateret. Hun liker også godt å turnere med egne produksjoner. Det har bl.a. blitt musikkteater, figurteater og utendørs vandreteater. Hun syns det er spennende å jobbe med folk på ulike steder. Det er viktig å få kultur ut til folket. Teater kan deles og oppleves overalt; i barnehagekroken, i en skog, i store byer og i de minste grender.

Lina vil fortsatt jobbe med egne produksjoner. Fra midten av februar skal hun jobbe for Den kulturelle skolesekken i Bergen.  Her skal hun reise rundt på skolene for å instruere i scenekamp. Det blir også mer arbeid med vandreteater, og kanskje kan også Teaterrottene utvikles videre.

-Teaterrottefamilien er stor, og jeg kommer stadig på nye karakterer og situasjoner som det hadde vært gøy å utvikle videre. Rotter er nemlig ikke så lett å bli kvitt når de først er blitt husvarme.

I 2025 er det hundre år siden Ingebrigt Davik ble født. Og med bakgrunn i sin egen forestilling Hit eit steg fra 2022, syns Lina at det er det fristende å lage noe til dette jubileet.

-Jeg har en drøm om å få til en liten festival på slektsøya Fjørtofta, hvor både Ingebrigt og min familie kommer fra.

Men først skal hun avslutte sin turne her i Møte og Romsdal med i alt 22 forestillinger.

Etter mange herlige publikumsmøter på Nordmøre, går turen nå til Sunnmøre, hvor det hele avsluttes i Brattvåg og på Rogne. Da vil hun vinke litt ekstra over til Fjørtofta med rottehalen.