Teatersjefen har ordet

Vi har nå lagt bak oss et halvår ingen ante skulle bli slik det ble, et halvår som har vært krevende på alle fronter. Jeg ønsker å takke både Ålesund Teaterforening og Teatrets Venner i Molde for et fantastisk samarbeid som teaterverter og for at dere har støttet opp om våre forestillinger dette halvåret.

Kjære teatervenner

Nå er vi igjen klar med en ny utgave av Innkikk. Det er ekstra gledelig og artig, at det denne gangen er et samarbeid med venneforeningen i Ålesund. Vi er alle venner av det samme teater, og det er interessant å høre hva venneforeningen i sør er opptatt av.

Deilig er jorden - en musikalsk familieforestilling

I teaterstykket Deilig er jorden reiser vi inn i det storslåtte landet der keiseren er en popstjerne og palasset hans en showscene. Vi har møtt scenograf Ida Grimsgaard som har skapt den magiske rosa verdenen som vi skal inn i.

Dialogen med publikum

Varmen fra kakkelovnen sitter i fra dagen før. – Jeg måtte fyre opp når jeg kom hjem i går. Det kjennes at vinteren er på vei. Regissør Tatu Hämäläinen er hjemme i Helsinki innimellom regiarbeid på scener som Dramaten (SE), Stockholms Stadsteater (SE), Det norske teatret, Nasjonalteatret og Rogaland teater. Nå er han aktuell som regissør på Bergmans legendariske «Scener fra et ekteskap» på Teatret Vårt.

Bli med inn i teskjekjerringas forunderlige verden

Prøysen var en klok mann som så verden med et blikk for de små, de som er annerledes, de som ikke alltid ellers blir hørt. - Er hans fortelling om teskjekjerringa bare for barn? Kan vi voksne greie å se med et barns blikk? Hvordan lages teskjekjerringa sitt univers når hun skal bli til teater? ... og hvorfor er det interessant å vite egentlig?

Grevinnen og hovmesteren 2.0

Tradisjonen tro settes det også i år opp en juleforestilling som kan kombineres med god mat og drikke i Kafe Kurt. I år er stykket Grevinnen og hovmesteren 2.0. Innkikk har vært så heldig å få et lite intervju med de 2 som spiller i stykket, Bjørnar Lisether Teigen og Lars Melsæter Rydjord.

Ny runde med dramaturgiat

Synnøve Kåresen syns det er et privilegium å være deltager og medskaper i prosessen og å få oppleve hvordan en teaterforestilling blir til. Her følger en liten rapport fra første møte i dramaturgiatet til Sportskoret.

Skumringstimen

Margaret Honningsvåg fikk tilbud om å lese manus til et nyskrevet teaterstykke for nesten 2 år siden. Nå nærmer urpremieren seg og Margaret fikk gleden av å møte noen av de fine folkene som står bak denne forestillingen.

Høstscena 2020

I annerledes året 2020 ble det tross alt en Høstscene i Ålesund. En nedstrippet festival med fokus på det kjente og nære. En kulturell møteplass for noen som fikk oppleve sterke, små øyeblikk.

Stjernemateriale

Både venneforeningene i Molde og Ålesund ga midler via billettfond til ungdomsskoleelever som fikk oppleve forestillingen Stjernemateriale! Her kan du lese tilbakemeldinger fra Randi og Elida ved Skarbøvik ungdomsskole i Ålesund.

Magisk og jordnært

Forundring fryder og Vera Krohn Svaleng (35) ønsker å skape scenekunst for barn og unge som både er jordnær og magisk. Hun vil speile hva barn og unge er opptatt av, og samtidig gi dem noe som er annerledes. De kan kjenne seg igjen i det som vises, men også oppdage noe uventet.

Nye ansikter

Denne høsten har vi allerede møtt flere nye ansikter på scenen. Her kan du bli bedre kjent med de nye skuespillerne i ensemblet ved Teatret Vårt

Høstfest i Molde

Høstfest er en fin og raus tradisjon der teatervenner kan invitere med venner eller kollegaer og samles i godt selskap. Kafe Kurt frister med mat laget av utvalgte råvarer som setter smaksløkene i feststemning. Velkommen til Høstfest 18. november!