Hopp til hovedinnhold

Et møte med Kristin Øien, leder i Teatrets Venner

Vi tok en prat med lederen i venneforeningen før oppkjøringen til årets Teaterfest. Kristin startet som leder i 2021 og syns det har vært en berikelse å være frivillig i Teatrets Venner. Hennes ønske for det kommende året er at enda flere får muligheten til å oppleve teater og at vi som er medlemmer i venneforeningen skal bidra ytterligere til det med vår frivillige innsats.

Humorforestilling om filosofi, fødsel og folkehelse til Teaterfest

Cathrine Frost Andersen har begeistret både publikum og anmeldere i "Lykke til Cathrine Frost". Venneforeningen er strålende fornøyd med å ha kapret forestillingen til årets Teaterfest, og vi gleder oss til å oppleve forestillingen som har gått sin seiersgang i Oslo gjennom høsten og vinteren.

Performancekunstner Ingvild Holm til årets Teaterfest

Ingvild Holm begeistret flere av oss i styret under fjorårets besøk på Høstscena i Ålesund. Vi er derfor glad for å kunne tilby forestillingen Noras tarantella gratis til publikum under årets Teaterfest, et samarbeid med Møre og Romsdal kunstsenter. Ingvild er også utvalgt til å åpne årets Teaterfest med egen Performance i Kafe Kurt.

Liv Gulbrandsen til Teaterfest med fortelling om Ibsen og sin egen bestemor

Hvorfor elsket Livs bestemor Ibsen og trakk med seg barnebarnet for å oppleve Hedda Gabler i altfor ung alder? Hva hadde livet til Guldbrandsens arbeiderklasse-bestemor med de korsettkledde damene på scenen å gjøre? Hvorfor var Ibsen så viktig for henne og de mange andre? Svarene hun fant begeistret henne, og denne begeistringa vil hun gjerne dele med flere.

Et møte med manusforfatter og regissør Kjersti Botn Sandal

Vi var så heldig å få møte manusforfatter og regissør Kjersti Botn Sandal i forbindelse med oppsetningen Barselfeber. Kjersti ble tildelt teatervennenes stipend i 2021 for prosjektet "Gravide historier" som nå har munnet ut i forestillingen Barselfeber, som har premiere 15. mars under årets Teaterfest.

Årets ungdomsforestilling 2022 til Teaterfest!

- Å lese fra barnevernsmappen min til publikum? Nei! Nei! .. Superkid handler om Kingsfords egen oppvekst i et hjem med vold og omsorgssvikt. Kingsford oppfordrer alle til å oppleve forestillingen, særlig deg som jobber som barnevernspedagog, psykolog, lege, sykepleier, helsesykepleier, lærer, politi, advokat, dommer, politiker og barnehageansatt.

Tur til Operaen i Kristiansund for teatervennene

7. februar sto hele 54 forventningsfulle teatervenner på Plassen og gledet seg til å reise til Operaen i Kristiansund for å se Czardasfyrstinnen. Turen ble raskt utsolgt, og siden turen året før ble avlyst grunnet korona, var det mange som bemerket at det var ekstra kjekt med felles teatertur igjen.

Britt-Synnøve Johansen til Teaterfest som Edith Piaf

Britt-Synnøve har skrevet manus til "En spurv og en diva" om venninnene Edith Piaf og Marlene Dietrich. Begge fremstod som det vi i dag ville kalt influensere med sterk påvirkningskraft både innen musikk og klesstil. Men berømmelse har en pris.