Ålesund Teaterforening er en aktiv forening som driver med ulike aktiviteter. Først og fremst er formålet til foreningen å være en god teatervenn. Få flest mulig i teateret og flest mulig interessert i teater.

Om foreningen
Mange av medlemmene deltar aktivt som frivillige vakter på kulturarrangement gjennom året. Flere medlemmer møtes onsdager til en lesesirkel der vi leser teatermanus på kommende teaterforestillinger. Teaterforeningen har undergrupper der det er mulig å drive med aktivt teater, om det er ønskelig. Teaterforeningen er en god samarbeidspartner med Teateret Vårt, Riksteatret, Teatervenner Norge, Høstscena og kulturhusene i Ålesund. Foreningen jobber aktivt for at medlemmene skal få så gode teatertilbud, opplevelser og gode medlemsfordeler som mulig. Teaterforeningen har en ungdomsforening med meget gunstige medlemsfordeler.

Medlemsarrangement
Foreningen inviterer medlemmene til sosiale treff både i tilknytning til forestillinger og egne sammenkomster.  

Lesesirkel
Har du lyst å være med på manuslesing?
Kommende forestillinger publiseres på nettsiden til Ålesund Teaterforening. Klikk her for å få oversikt.

Bli teatervert
Ålesund Teaterforening er verter på de fleste forestillingene på kulturhusene i Ålesund. Teaterforeningen inviterer til egne sammenkomster for teatervertene for den innsatsen de gjør for foreningen og Teatret Vårt arrangerer kick off i forkant av hver sesong. Vi trenger flere verter, ta kontakt med oss dersom interesse.

Gavefond
Teatrets Venner er opptatt av hvordan vi kan bidra til å få flere barn og ungdommer til å finne veien inn i teatersalen. Ikke alle har midlene og erfaringen viser at det ofte kan være en utfordring å få denne gruppen inn i teatret. Med inntekter fra teatervert-ordningen har venneforeningen derfor opprettet et gavefond. Med årlige bidrag til gavefondet gir venneforeningen Teatret Vårt mulighet til å tilby forestillinger gratis til barn og ungdom gjennom skolene. 

Teaterturer
Flere turer har vært arrangert med varierende deltakelse.
Mars hvert år arrangeres den årlige teaterturen til Molde. Teatrets Venner Molde  lager til en Teaterfest som går fra torsdag til søndag. Teatervennene i Ålesund er alltid invitert med gode pakkepriser på billetter og overnattinger. April hvert år holdes årsmøte for Teatervenner Norge i Oslo. Da er alle medlemmer i venneforeningene invitert. Det er laget program for helgen med både teaterbesøk, teaterforestillinger og teaterdebatt. Siste helg i oktober hvert år arrangerer Teatervenner Norge teaterhelg i Oslo der man kan melde seg på gjennom Teaterforeningen. 

Styret består av:
Lise Hellandsvik (leder), Cathrine Drevik Ekrem, Eli Furmyr, Synnøve Yksnøy, Gunnar Hatlehol, Monica Grytten og Margaret Honningsvåg.
Varamedlemmer: Ann Karin Skaar og Rune Stordrange

Bli medlem? 
Klikk her for å kontakte oss