Othello

Hvem stoler du på?

Sjalusi er et grønt monster som spiser kjærlighet og blir til hat. Og da kan alt skje.

Othello er en historie om kjærlighet og hat, forelskelse og sorg, glede og krig, manipulasjon og svik. Skuespillerne Anders, Johanna og Hugo spiller Iago, Desdemona og Othello. Othello er en helt, en ledertype. Kjæresten hans, Desdemona, er tvers igjennom snill, god - og noen ganger godtroende. Othellos bestevenn Iago har et vinnende vesen, men sier om seg selv at «jeg er ikke den jeg er.» De kjemper for det de mener er rett, både på og av scenen, og publikum blir vitne til et trekantdrama på liv og død. De deler sine innerste tanker og følelser med publikum, som blir vitne til hvordan de prøver å gjøre sine egne valg, hvordan de påvirkes av hverandre, og vi ser hvordan de nådeløst dyttes mot kanten av et stupet.

I år er det 400-års jubileum for Shakespeares død og Barneteatret Vårt markerer dette ved å produsere denne moderne versjonen av tidenes kanskje største tragedie. Pop-art erstatter gamle teaterkulisser og historien utspiller seg mellom de tre som elsker, hater og manipulerer eller blir manipulert. Stykket stiller de vanskelige spørsmålene om det å være menneske. For hvem er til å stole på? Hvem kan du betro ditt hjerte? - Din beste venn? - Den du elsker? Hvem hjelper deg å ta det riktige valget, gå den riktige veien?

Forestillingen er det første stykket i Teatret Vårts store ungdomssatsning. Med Othello legger teatret også til rette for å komme sammen som familie eller i gruppe og reflektere over det å være menneske. Hvordan påvirkes vi av hverandre og hvordan skaper vi gode liv? En annerledes, universell og aktuell forestilling for alle fra 13 år og oppover.

Forestillingen fikk terningkast 6 i Sunnmørsposten; «Forestillinga er en nydelig og lysende kraftprestasjon av Johanna Mørck, Hugo Mikal Skår og Anders Kippersund. Noen av øyeblikka røsker og river i et voksent menneske. Så det er kanskje noe å hente her for flere enn bare fjortiser?». 

Othello ble nominert til Heddaprisen 2016 i kategorien for årets barne- og ungdomsforestilling, og Philip Stengele ble nominert i kategorien beste scenetekst for sitt tekstarbeid med forestillingen. 


Bli bedre kjent med de ulike karakterene i forestillingen
Iago
Desdemona
Othello