Neshornet

Fartsfylt komedie – med mening

Neshornene kommer. Alle sammenfall med dagens virkelighet er naturligvis fullstendig utilsiktet.

Handlingen foregår i en fredelig småby, der det plutselig en dag dukker opp et neshorn. Den noe uventete hendelsen diskuteres både høylytt og i det stille – på jobb, kafébesøk og rundt om i byen. Mange argumenterer med skråsikker skepsis. Noen hevder sågar at de ikke finnes. Litt etter hvert blir det klart at ingen kan føle seg helt trygg for neshornene. Eller er det kanskje også slik at neshornene er sterke, vakre dyr?

Hva er egentlig forskjellen på mennesker og dyr? Har vi et nedarvet biologisk behov for å være en del av en gruppe? Gjør det at vi – bevisst eller ubevisst – velger å tilpasse oss den gruppen vi ønsker å være en del av?  Etter hvert som flere og flere blir til neshorn… hva gjør du?

For den noe apatiske Berenger – som liker å nyte sitt glass vin i fred og ro – blir neshornenes innmarsj litt av en vekker. Kan han stå opp for og fastholde verdiene i et samfunn der han tidligere har følt seg litt utenfor?

Når det absurde blir realitet bør det kanskje ringe noen alarmklokker? Ionescos klassiker er en tidsaktuell tankevekker. 

Av
Eugène Ionesco

Oversatt av
Lisa Thomas Olsen

Regi
Viktor Tjerneld

Scenograf og kostyme
Franciska Zahle

Lyddesign
Ida Jakobsen og Niclas Anderstedt Lindgren

Lysdesign
Jonas PA Fuglseth

Maskør
Cårejånni Enderud

Medvirkede
Bjørnar Lisether Teigen, Valborg Frøysnes, Hugo Mikal Skår, Lars Melsæter Rydjord, Vivi Sunde, Johanna Mørck, Linn Bjørnvik Grøder, Eline Øverby