Evig søndag

av Linnéa Myhre

Livet som blogger er glamorøst - sett fra utsiden. På innsiden av boblen går livet med til å telle minutter til det er lov å innvilge seg noe å spise, eller å ta sovemedisin, til dagen er over. Til dagene er over.

Evig søndag er en brutalt ærlig forestilling om å telle kalorier og vente på vendepunktet.  

Følelsen av å verken være verdifull eller viktig stenger venner og familie ute. Livet handler om å vente – på å bli tynnere, eller på likes og kommentarer på sosiale media. Helt til noe tilsynelatende umerkelig, uvesentlig og uventet skjer. Noe gjør det mulig å finne igjen seg selv.  

Plutselig begynte jeg å gråte. Tårene trillet nedover ansiktet og ned i tastaturet, helt uten tillatelse og forvarsel gjorde de dette – og jeg måtte lukke laptopen for å konsentrere meg utelukkende om gråtingen. Det er altfor kort vei mellom stillhet og gråt. Alle disse tårene jeg hadde spinket og spart på i hele denne lange tiden, trillet nedover ansiktet mitt og knuste alt jeg hadde bygget opp. Jeg måtte antakeligvis starte helt fra begynnelsen av. Jeg visste ikke engang hvilken begynnelse jeg siktet til. (Linnéa Myhre: Evig søndag)  

Skuespiller Stine Robin og forfatter Linnéa Myhre vokste begge opp i Molde på 2000-tallet. Da Linnéa Myhre ga ut Evig søndag var hun en av Norges mest kjente og prisvinnende bloggere med daglig besøk av 30 000 lesere. I serien La Linnéa leve som gikk på NRK P3s nett-tv ble hun lagt merke til for sin åpenhet om psykiske lidelser.
Pressen om forestillingen
"Stine Robin Eskildsen! Du verden, for en forestilling!", terningkast 6, Romsdals BudstikkeRessurser for deg som vil bli klokere på ungdom og mental helse

I artikkelen Evig meg, evig menneske, evig feilbarlig formidler Marie Midtsund kunnskap om hvordan du bedre kan være en god voksen i relasjon til ungdom. 

Marie Midtsund har også laget skolemateriell for videregående skoler om ungdom og mental helse i forbindelse med skoleforestillinger på Evig søndag.

Program Evig søndag

Premiere 28. august 2019

Varighet Ca. 70 minutter

Av
Linnéa Myhre

Dramatisert av
Mari Moen

Regi
Kristina Kjeldsberg 

Scenografi og kostyme
Mari Watn

Lysdesign
Steinar Lohne

Komponist og lyddesign
Andreas Catjar

Medvirkende
Stine Robin Eskildsen

I samarbeid med
Den Nationale Scene