Den hellige Johanna fra slaktehusene

Av Bertolt Brecht

I industribyen Chicago utspiller det seg en blodig strid på byens slaktehus og hermetikkfabrikker. Et mektig kartell styrer prisen på kjøtt og tjener penger på å kontrollere tilgangen på både mat og arbeid. Tusenvis av arbeidere sulter i den iskalde vinteren, mens kjøttgrossistene presser lønninger ned og matpriser opp.

Uventet og undervurdert stiger en frelser frem fra svartkysenes suppekjøkken. Johanna er en modig idealist som bevæpnet med bare godhet, vilje og sang, vil knuse kartellets makt. Kjøttdronningen Mauler møter en overraskende sterk motstander i den spinkle jenta med vilje av stål. Johanna gjør et uutslettelig inntrykk på Mauler. Kan Mauler forandre seg? Kan den hellige Johanna fra slaktehusene vinne kampen over kjøttkartellet?

Finanskrisene det siste tiåret gjør det kanskje mer aktuelt enn noensinne å reflektere over hva grådighet gjør med samfunnet og livene våre. Matindustrien er fortsatt et utstillingsvindu for hvor langt vi er parate til å gå for å tjene penger. Og også for hvor store kompromiss vi er parate til å ta for å bli mette.

Det er et sterkt kunstnerisk team som står bak oppsetningen. Regissør Angelina Stojčevska høstet strålende kritikker for sin debut på Nationaltheatret og kommer nå til oss med en rekke spennende gjester. I tillegg til kostymedesigner Ane Aasheim og lysdesigner Ingrid Skanke Høsøien kommer også komponist Alf Lund Godbolt som musikalsk ansvarlig.

I hovedrollen som den hellige Johanna ses en av norsk teaters sterkeste sangere Heidi Ruud Ellingsen sammen med Melina Tranulis, Bjørnar Lisether Teigen, Vivi Sunde, Petter Winther og Marte Mørland.

Av
Bertolt Brecht

Regi
Angelina Stojcevska

Kostymedesigner
Ane Aasheim

Maske
Cårejånni Enderud

Lysdesigner
Ingrid Skanke Høsøien

Komponist og musikalsk ansvarlig
Alf Lund Godbolt

Band
Svartkysene

Medvirkende
Heidi Ruud Ellingsen, Bjørnar Lisether Teigen, Vivi Sunde, Melina Tranulis, Petter Winther, Marte Mørland