Villanden

Nådeløst drama om familiehemmeligheter, løgner og konsekvenser

Vi befinner oss i en vanlig norsk familie, midt under 70-talls boomen. Hovedpersonen Hedvig har vokst opp i trygge rammer, men mister fotfestet når disse slår sprekker. Historien om familien Ekdal er blant Ibsens mest spilte stykker. I Brit Bildøens modernisering kjennes historien relevant og akutt.

Familien Ekdal skjuler ikke bare mange familiehemmeligheter. Her retusjeres sannheten bokstavelig talt. I leiligheten finnes også et loft med en merkelig kraft, der naturen er i ferd med å få overtaket. Og innerst inne i mørket bor det aller mest dyrebare; en vill and med brukket vinge.

Uttrykket “Tar du livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske, så tar du lykken fra ham med det samme” stammer fra Villanden. Det fanger essensen i dette brutale familiedramaet om konsekvensene som oppstår når løgnene vi har bygget verdensbildet vårt på avsløres. Sannhetens kraft kan snu verden på hodet. Hvor mye er du villig til å ofre for det gode liv? 

I Teatret Vårts versjon plasseres historien om de voksnes svik og barna som tar for mye ansvar i en ny setting - som viser nettopp hvor tidløs og innsiktsfull tematikken er. Henrik Ibsen var tidlig ute med å vise hvor vanskelig det kan være å endre mennesker. 

Kristine Hartgen, for mange kjent fra Kampen om Narvik, debuterer hos Teatret Vårt i rollen som Hedvig. Vi får også gjensyn med Jon Bleiklie Devik, sist sett som Knut Nesje i Slåttekar fra himmelen. I tillegg gjester Kai Remlov, Vidar Sandem og Oscar Jean teatret og spiller sammen med vårt faste ensemble.

Regissør Victoria Meirik jobber sammen med Norunn Standal på scenografi og lys, og Daniel Herskedal har komponert ny musikk til stykket. Sist de tre samarbeidet ved Teatret Vårt var med den gripende forestillingen Gift, som hadde stor suksess på teatret i 2021.

Trykk her for å lese programmet 920x130.png

Bli bedre kjent med karakterene i stykket her

Kjøp billett

Premiere 26. august 2023

Varighet ca. 2 timer og 30 minutter (ingen pause)

Av
Henrik Ibsen

Bearbeidet av
Brit Bildøen

Regi
Victoria Meirik

Scenografi og lysdesign
Norunn Standal

Kostymedesign
Synne Reichelt Føreland

Musikk
Daniel Herskedal

Lyddesign
Rune Børø

Maskør
Maren Togstad

Medvirkende
Kai Remlov, Jon Bleiklie Devik, Vidar Sandem, Bjørnar Lisether Teigen, Sara Fellman, Kristine Hartgen, Johanna Mørck, Oscar Jean, Lars Melsæter Rydjord

Podkast Lytt her.png
lørdag 30.9. kl 18.00
Villanden
Teatret Vårt, Molde
tirsdag 3.10. kl 19.30
Villanden
Teatret Vårt, Molde
onsdag 4.10. kl 19.30
Villanden
Teatret Vårt, Molde
torsdag 5.10. kl 19.30
Villanden
Teatret Vårt, Molde