Tekstilindustrien visualisert

om arbeidet med Den som henger i en tråd

Jordkloden lider. Tilter. Av overproduksjon. Vi trenger ikke alle klærne. Toril Solvang har regien på Den som henger i en tråd og ser tekstilindustrien med dagens øyne. Scenograf Marcus Olson har skapt et scenisk univers som visualiserer tekstilindustrien av i dag; masker, installasjoner og kostymer som overrasker!

Mote skaper identitet. Kampen om identitet handler om muligheten til å utrykke seg: Hvem har vi lov til å være? I en global økonomi representerer moteindustrien også en klassekamp - som i det daglige er skjult for oss. Et liv uten muligheter i Bangladesh gir muligheter for andre et annet sted på jordkloden. Genseren du har på deg. Hva er prisen for deg? Hvilken pris betaler den som syr? 

Vi møter Toril Solvang og Marcus Olson i samtale om arbeid med å overføre Nini Roll Ankers roman Den som henger i en tråd til teaterscenen. Sandra Kolstad har laget musikk til forestillingen og det vil bli gitt en liten smakebit på det musikalske universet; inspirert av klesproduksjon og lyder fra konfeksjonsfabrikkene.  

Arrangementet er i samarbeid med Møre og Romsdal Kunstsenter.


Vil du lese boken? Eller lage en lesesirkel?
For deg som har lyst til å lese Nini Roll Anker sin roman Den som henger i en tråd finnes det flere muligheter:

Den som henger i en tråd kan leses på Nasjonalbibliotekets nettsider.

Boken kan også lånes på biblioteket, og er den utlånt skaffer biblioteket den fra andre biblioteker også, gjennom sin fjernlånsordning. Du kan selv bestille boken også gjennom Norgeslån, en tjeneste der du selv kan bestille materiale fra bibliotek andre steder og velge hvilket bibliotek du vil hente det på. Bruk bibsok.no for å søke i flere folkebibliotek samtidig.

Den som henger i en tråd finnes også som lydbok i bokhandelen. 

Gratis

Varighet ca. 1 time

fredag 12.8. kl 19.30
Tekstilindustrien visualisert
Kafé Kurt, Molde