Tabanka Dance Ensemble - Jazz ain´t Nothing but Soul

En danseopplevelse for hele sanseapparatet

Jazz ain´t Nothing but Soul er en rik hyllest til afrikansk overlevelse og den besjelende kraften som ligger i dansen, sangen og rytmene. Et unikt sirkulært rom som lar publikum få oppleve polyrytmer og polybevegelse tett på. Et raust rom med raust raseri, overlevelseskraft, nådeløs glede over å leve og bevege seg. Et rom hvor alt er live!

Jazz Ain´t Nothing But Soul er en danseforestilling og konsert i ett. Dansen som protagonist leder musikerne og sangerne inn i sjelfull og soul/gospel-inspirert sang med afrikanske og karibiske rytmer og bevegelser som spenner seg over Atlanteren og generasjoner. 

Tabanka Dance Ensemble lager engasjerende dansekunst basert på ekstroverte og rytmiske uttrykksformer fra Afrika og Karibia. Med Jazz Ain’t Nothing But Soul formidler de dans og sang som har vært sentrale i kampen mot segregering, apartheid, slaveri og rasisme, og som videre har formet de sang – og danseformene som verden elsker å både høre på og engasjere seg med. 

Tabanka utforsker dansens potensial som sosial endringsagent, og slipper publikum inn i et rom de ellers sjeldent får oppleve – et rom som viser hvordan afrikanere har revitalisert og besjelet seg selv etter umenneskelige erfaringer over mange generasjoner. Jazz Ain´t Nothing But Soul aktiviserer vitale krefter for å kunne fortsette stå i kampen, men er også en spirituell og skamløs hyllest til øyeblikkene mellom alt det tunge og skaper et pusterom som skal fylles med glede, over å være i live, over å være sammen.

Et verk som peker tilbake og fram

«Jazz Ain´t Nothing but Soul er et rikt verk skapt på rytmens og melodiens tradisjoner», sier Tabankas kunstneriske leder og koreograf Thomas Talawa Prestø.

Der forestillingen tar oss dit hvor jazzdansen opprinnelig kommer fra, refererer den også til rettighetskampen som fremdeles pågår, blant annet gjennom Black Lives Matter.

Jazz Ain’t Nothing but Soul kan leses som et innlegg i debatten om rasisme, diskriminering og avkolonisering, men bør uansett oppleves – som en rik hyllest av afrikansk overlevelse og kraften som ligger i dansen, sangen og rytmene.

Anmelderne sier:

«Det er som om musikken er i symbiose med dansen, det er eit samspel som pendlar att og fram mellom dei to kunstformene og slik forsterkar dei kvarandre sine uttrykk.»“  Berit Einemo Frøysland, Norsk Shakespearetidsskrift

«Dansekompaniet Tabanka er noko heilt for seg sjølv. Ikkje berre er det dans som tek sjåaren tilbake til danserørslene sine afrikanske og karibiske røter, det er òg krafta av det mangfaldige Norge som gjer at ein vert bergteken.»      – Karen Frøsland Nystøyl, NRK

Forestillingen vises i samarbeid med Dansenett Norge og Storyville Jazzclub i anledning JAZZFEST.

jazz_aint_teaser (1080p) from Kirre Arneberg on Vimeo.

Logo Dansenett Norge.jpg

Storyville_Jazz_Club.jpg                 

Kjøp billett

Varighet 60 minutter

Passer for alle fra 6 år

Av og med
Tabanka African and Caribbean peoples dance ensemble

Kunstnerisk leder og koreograf
Thomas Talawa Prestø 

Assisterende koreografer
Joel Ramirez, Wolman Luciano 

Fortolkende dansere
Shirley Langhelle, Joel Ramirez, Wolman Luciano, Dana Hamburgo, Sarjo Sankareh, Diamond Samuel 

Innstuderingsledere
Joel Ramirez, Wolman Luciano 

Komponist og låtskriver
Monica Ifejilika 

Komponist
Sidiki Camara 

Perkusjon og instrumenter
Sidiki Camara, Solo Diarra 

Fortolkende sangere
Siv Iren Misund, Tracee Meyn m/fler 

Lysdesign
Vidar Braun adaptert fra originaldesign av Reidar Richardsen

Kostyme
Mo9k 

Produsent
Thomas Talawa Prestø 

Foto
Tale Hendnes/Dansens Hus

Co-produsert av Dansens Hus

Støttet av Kulturdirektoratet, Fond for Lyd og Bilde, Bergesenstiftelsesprisen og Viken Fylkeskommune

søndag 29.10. kl 20.00
Tabanka Dance Ensemble - Jazz ain´t Nothing but Soul
Teatret Vårt, Molde