Riksteatret - Pang!

Kritikerrost komedie av Marius Von Mayenburg

Velkommen til en morsom kveld med Riksteatret! Si god dag til Rolf Pang, en manipulerende mann som har ett mål – å få kloden til å dreie rundt ham.

Forfatteren av Pang! sier at han skrev komedien som en allergisk reaksjon da Donald Trump ble president. En allergisk reaksjon mange nok har følt, og som bare har blitt sterkere og sterkere i takt med at Trumps løgner har blitt flere og flere og grovere og grovere.

- Pang! er en skarp satire over vår egen samtid. En ellevill komedie som plukker opp samfunnsaktuelle fenomener. Den er satt sammen av mange elementer, nesten som en kabaret krydret med gjenkjennelige situasjoner. Jeg tror alle kommer til å like noen biter i denne Twist-posen, sier regissør Peer Perez Øian.

Som i alle gode satirer sparkes det i alle retninger.

Rolf Pang er så selvsentrert at han tar livet av sin egen søster i mors liv. Det er ikke plass til andre enn ham. Han er det ultimate monster, men foreldrene mener at sønnen ikke kan gjøre noe galt – samme hvor voldelig han oppfører seg. Unnfallenheten får fatale følger.

- Foreldrene feiger ut, tar ikke ansvar. De velger å overse de mindre sympatiske trekkene ved sønnen og plasserer skylden andre steder. Andre som forsøker å sette grenser eller utfordre hans ego, møter Pang med verbale eller fysiske motangrep. Han er skamløs, narsissistisk, har ingen grenser, sier Øian.

Selv har forfatteren sagt at han blant annet vil sette søkelys på det han kaller "et underlig fenomen" - foreldre som blir så blinde for egne barns feil, at det hele utvikler seg til en konkurranse i å framstille sine barn som spesielle eller begavede. At en gutt kan gå når han er ti måneder gammel, betyr ikke at han kommer til å bli en Mozart, påpeker dramatikeren.

Pang! er blitt spilt på scener over hele Europa, og endelig blir det mulig å oppleve dette kritikerroste teaterstykket med Riksteatret på kulturhusscener over hele landet.

Håper vi sees!

Terning 5.png
"Det er simpelthen et imponerende stykke teater". Aftenposten
 
Terning 5.png
 "Kjempemoro! (..) Olav Waastad briljerer som Rolf Pang". Stavanger Aftenblad
 
Kjøp billett

Varighet 1 time og 40 minutter (ingen pause)

Av
Marius Von Mayenburg

Regissør
Peer Perez Øian

Scenograf
Olav Myrtvedt

Kostymedesigner
Christina Lovery

Lysdesigner
Kai Roger Havn

Komponist, lyddesigner
Gaute Tønder 

Videodesigner
Eilif Fjeld Teisbo

Medvirkende
Espen Alknes, Peiman Azizpour, Rebekka Nystabakk, Bartek Kaminski og Olav Waastad

Forlag
Colombine Teaterförlag. 

Produsert av
Riksteatret

tirsdag 4.5. kl 19.00
Riksteatret - Pang!
Teatret Vårt, Molde