Riksteatret - Hør'a, dagbok

En hiphop-musikal for hele familien!

En familiemusikal med hiphop, humor og varme.

Nansi er ikke så god i norsk. Hun får tips om å begynne å skrive dagbok – akkurat som han i En pingles dagbok – og går motvillig med på det. Egentlig har hun annet å gjøre. Nansi drømmer nemlig om å bli Norges største rap-stjerne!    

Hør'a, dagbok er en historie om å være ny i Norge. Om en kul jente som er full av pågangsmot og minst like tøff som mobberne i klassen. Hun er småfrekk og stor i kjeften, og stiller alltid opp for de svake.     

 "Nansi trosser dysleksi og de kule gutta på skolen for å bli rap-stjerne. Dette er Tøyen-versjonen av Tonje Glimmerdal i et halsbrekkende originalt Oslo-språk. Barneboka er full av humor, hjertevarme og nye referanser til mat og musikk." skrev VG om boken og ga terningkast 6.   Ta med venner, naboer og folk du er glad i når Riksteatret kommer til ditt kulturhus. På mange av spillestedene inviterer vi alle som skal se forestilling til gratis hiphop-kurs i foajeen. Hør'a, dagbok blir en musikal som åpner øyne, ører og hjerter for hvem vi er i Norge akkurat nå. Håper vi sees! 

Anmelderne skriver:
“Det er lenge siden jeg har hørt så mye barnelatter i en teatersal (…) Mine medbrakte barn sa begge «terningkast 6»” Aftenposten 

“Svært engasjerende og morsomt” NRK

“Heftig og treffende” Dagsavisen

“Sjarmerende, energisk og rørende for hele familien” Norsk Shakespearetidsskrift

Publikum skriver:
“Det er det beste teatret jeg har sett. Jeg bare eksploderte på slutten!” Gutt, 8 år

“Halleluja!! FOR en forestilling. Datteren min lo i to timer.” Far til jente 6 år 

Kort om skuespillerne
Samantha Gurah
: Skuespiller og sanger kjent fra flere av landet største teaterscener. I sin karriere så langt har hun blant annet spilt hovedrollen i prisbelønte «Book of Mormon» på Chinateatern i Stockholm, deltatt i Stjernekamp på NRK, og nylig spilt i «West Side Story» på Chateau Neuf.

Hans Magnus Hildershavn Rye: Skuespiller ansatt på Det Norske Teatret, hvor han har spilt i publikumsuksessene «Charlie og sjokkoladefabrikken» og «The Book of Mormon». For tiden spiller han i «Mathilda» på Folketeatret.

Vegard Bjørsmo: En av de yngste som har deltatt i NRKs Stjernekamp! Han er også kjent fra NRK Super.

Kim Fairchild: Sanger, skuespiller og entertainer. Både turnert landet rundt med bandet sitt «Ruffmix», spil i Netflix-serien «Post Mortem: Ingen dør på Skarnes», tatt 2. plass i Melodi Grand Prix, samt deltatt i mange TV-show og teaterforestillinger.

Marianne Hetland: Til tross for ung alder har Marianne allerede rukket å spille i teaterforestillinger som «Oljå – en musikal» på Haugesund Teater og «Bienes historie» på Det Norske Teatret. I tillegg jobber Marianne som sykehusklovn.   

Emil Rodrigo Jørgensen: Er skuespiller ved Det Norske Teatret, og har også spilt i musikalene «Charlie og sjokkoladefabrikken» og «The Book of Mormon».

 


Kjøp billett

Varighet Ca. 2 timer (inkludert pause)

Passer for alle over 6 år

Av 
Amina Sewali

Idé, konsept og komponist
Amina Sewali

Regissør
Anders T. Andersen

Scenograf og kostymedesigner
Dagny Drage Kleiva

Lysdesigner
Agnethe Tellefsen 

Lysdesignerprotesje
Shiva Sherveh

Lyddesigner
Knut Sævik

Koreograf
Amie Mbye 

Videodesigner
Simon M Valentine 

Dramaturg
Rania Broud

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Hålogaland Teater og Oslo Nye Teater, på turné med Riksteatret og Hålogaland Teater.

onsdag 13.9. kl 18.00
Riksteatret - Hør'a, dagbok
Teatret Vårt, Molde
torsdag 14.9. kl 18.00
Riksteatret - Hør'a, dagbok
Teatret Vårt, Molde