Konsert med Tuva Halse og Arne Torvik

Gratiskonsert Teaterfest

Pianist Arne Torvik og fiolinist Tuva Halse har en fot i den nordvestlandske naturen- og en fot i den europeiske jazzen. Musikerne er begge oppvokst i Molde og deler en felles interesse for musikere som blant annet Adam Baldych, Jan Garbarek og Bobo Stenson. Musikk som ligger i grenselandet mellom jazz, klassisk og folkemusikk.

Tuva Halse er en improviserende fiolinist og komponist fra Molde. Med bachelor fra Jazzlinja i Trondheim bor hun nå i Oslo, hvor hun er aktiv i en rekke ulike prosjekter som Bento Box Trio, Miriam Kibakaya Concept, OJKOS og tuvahalseband for å nevne noen. Hun har allerede spilt på flere av de største jazzscenene i Norge, i tillegg til å bidra på en rekke ulike utgivelser i forskjellige sjangre. Inspirert av sine store forbilder i Adam Baldych og Ola Kvernberg, lager hun musikk med improvisasjon i sentrum som befinner seg i skjæringspunktet mellom nordisk jazz, pop og klassisk kunstmusikk. Tidligere omtalt som en «jordnær, sneakersbrukende mesterfiolinist» (Audun Vinger, Jazz i Norge) har hun gjort seg bemerket både gjennom sin tilstedeværelse på scenen såvel som sine melodiske komposisjoner.

Pianist Arne Torvik fra Molde har lenge vært en viktig brikke i musikkmiljøet på nordvestlandet, men er samtidig et navn som gjør seg gjeldende på den internasjonale scenen. Våren 2021 ga Arne Torvik Trio ut plata Northwestern Songs på Losen Records, en plate som etter utgivelse har spredd seg godt blant publikum i den digitale verden godt hjulpet av spotify-lister som Jazz X-press, All new jazz, Jazz Today og Good Morning Jazz. Utgivelsen har også mottatt gode skussmål fra internasjonale anmeldere, blant annet gode anmeldelser i All about jazz og Canadiske Textura. Denne våren gir Arne Torvik Trio ut oppfølgeren Songs for Roman, en utgivelse som også ser ut til å motta gode anmeldelser internasjonalt. Tor Hammerø i Nettavisen og Rbnett oppsummerte sin anmeldelse av plata på følgende måte: «Dette er noe av det bedre kongeriket har å by på i denne klassen og der er «konkurransen» knallhard. Vi befinner oss med andre ord på internasjonalt høyt nivå.»

Begge har gjennom en tid utgitt musikk i sine egne navn og skapt sine egne kompositoriske og musikalske verdener. Nå møtes musikerne igjen og tolker musikk signert begge på Teaterfest 2024 i Molde.

GRATIS

Varighet ca. 1 time

Tuva Halse - fiolin
Arne Torvik - flygel

 

lørdag 16.3. kl 21.30
Konsert med Tuva Halse og Arne Torvik
Kafé Kurt, Molde