Hilde Louise Asbjørnsen - Stardust

Solo-show om åtte utrolige kvinneliv

Musiker, komiker, skuespiller og nå forfatter Asbjørnsen inviterer til sitt solo-show om åtte utrolige kvinneliv for 100 år siden, da jazz var rock’n roll. Med et tegneserieaktig glimt i øyet og ved hjelp av noen av århundrets største jazz-hits forteller hun om skjebnen til sine største musikalske heltinner: Bokken Lasson, Mae West, Bessie Smith, Josephine Baker, Marlene Dietrich, Edith Piaf, Billie Holiday og Marilyn Monroe.

Stardust er en nyfeministisk fest-forestilling om synd, skam, ekstase og ambisjoner på oldemors tid. Historien fortelles ofte gjennom mannlige bragder. I Stardust forteller Asbjørnsen tidenes gang gjennom livene til åtte av verdens store kvinnelige stjerner, artister som brøt barrierer og tabuer lenge før bh’en brant på slutten av 60-tallet. Både boken og showet dykker ned i kamper, ambisjoner og seiere mot alle odds i en tid vi i dag ser på som kvinneundertrykkende og tungrodd. 

Stardust er fylt til randen avdrivende musikalske nummer, backet av en levende jazz-trio som er sterkt delaktig i å transportere oss fra New York i «de glade 20-åra», via Berlin på sitt mørkeste og Paris på sitt villeste, til Kristiania på sitt mest uskyldige...

Det blir salg og signering av bøker etter showet.

Terning 6.png
«Et fyrverkeri, et maraton, en tour de force» Aftenposten

Terning 6.png
«En forfører og entertainer på aller øverste hylle»-Nettavisen

Kjøp billett

Manus
Hilde Louise Asbjørnsen og Teodor Janson

Regi
Teodor Janson og Mattias Carlsson

Koreografi
Mattias Carlsson og Hilde Louise Asbjørnsen

Musikalsk leder
Anders Aarum 

Lyddesign
Louise Lavoll

Lysdesign/scenografi
Alf Ove Fremmersvik 

Kostymer
Cårejånni Enderud

Projeksjoner
Tore Sergei Myklebust 

lørdag 12.2. kl 18.00
Hilde Louise Asbjørnsen - Stardust
Teatret Vårt, Molde