Festaften Teatret Vårt 50 år

Magi og drømmer med stjernelag

For 50 år siden oppsto drømmen om å lage teater i Møre og Romsdal. I 1972 ble det virkelighet og nå feirer vi 50 år med levende drømmer! I denne festforestillingen får du historier, glimt og minner om hva teater kan være. Og om hva teater er. Magien som vi husker, bare tror vi husker eller kanskje har glemt - kommer til live - som i en drøm.

Både på og bak scenen står et stjernelag med gjester fra etableringen i 1972 og fra alle epoker frem til i dag. 

Vi har sett på historien med nytt blikk og lager en forestilling med tidløse øyeblikk. Kanskje var det slik de drømte det skulle bli de som startet det hele i ‘72. Eller kanskje hadde de sett for seg noe helt annet. Men akkurat her og nå er dette slik teater kan være. For drømmen om hva teatret kan være ser videre framover. Fantasien, forvandlingen og innlevelsen lever videre!

Våren 1972 ble det i Stortingsproposisjon foreslått å opprette Norges andre regionteater. Stortinget sluttet seg allerede i juni til Kirke- og undervisningskomiteens innstillig og bevilget 400.000 kroner til etablering i Møre og Romsdal. Molde kommune handlet raskt og ubyråkratisk og i slutten av august var Teatret Vårt et faktum. Bare en halvannen måned etter - 15. oktober - var det premiere på Tvillingene i Ørsta. Et intenst halvår med strategisk timing og godt politisk arbeid la grunnlaget for et 50 år langt eventyr. Resten er historie, som det heter. En historie med store og små uforglemmelige øyeblikk og opplevelser. 

Kjøp billett

Varighet ca 90 minutter (ingen pause)

Regissør
Kristian Lykkeslet Strømskag

Dramaturg
Carl Morten Amundsen

Scenograf
Thomas Bjørnager

Lysdesigner
Jonas P A Fuglseth

Teatermaler
Hans Erik Olsen

Musikere
Henning Sommerro og John Pål Inderberg

Med
Kjetil Bang-Hansen, Morten Borgersen, Lena Kristin Ellingsen, Ola B. Johannessen, Siren Jørgensen, Astrid Overaa, Pål Rønning, Vidar Sandem, Vivi Sunde, Ane Dahl Torp, Knut Walle

Arrangementet er et samarbeid mellom
Teatrets Venner og Teatret Vårt

fredag 20.5. kl 18.00
Festaften Teatret Vårt 50 år
Teatret Vårt, Molde
Få billetter
lørdag 21.5. kl 14.00
Festaften Teatret Vårt 50 år
Teatret Vårt, Molde
lørdag 21.5. kl 18.00
Festaften Teatret Vårt 50 år
Teatret Vårt, Molde
søndag 22.5. kl 18.00
Festaften Teatret Vårt 50 år
Teatret Vårt, Molde