En spurv og en diva

En nyskrevet forestilling om Edith Piaf og Marlene Dietrich

Visste du at Edith Piaf og Marlene Dietrich var nære venninner?

Britt-Synnøve Johansen er tilbake med en selvskrevet forestilling om venninnene Edith Piaf og Marlene Dietrich. Med seg har hun fått Eva Bjerga Haugen til å spille og synge Piafs glamorøse venninne, samt de eminente musikerne Svein Ragnar Myklebust og Theodor Barsnes Onarheim.

En spurv og en diva er en forestilling om levd liv, kjærlighet og vennskap - et vennskap mellom to artister der forutsetningene er totalt forskjellige, men allikevel
• De lever begge et liv i offentligheten
• I vennskapet finner de trøst og styrke hos hverandre

Den franske artisten Edith Piaf med kallenavnet «Spurven» – og den syngende filmstjernen og divaen Marlene Dietrich, var to verdenskjente artister sterkt knyttet til tiden rundt 2. verdenskrig. Piaf kom fra fattige kår i Paris, Dietrich fra overklassen i Berlin. De var totalt forskjellige i uttrykk, bakgrunn, stil og liv, men utviklet likevel et nært vennskap som varte livet ut.

Piaf og Dietrich var to særdeles viktige artister av sin tid, som mange unge i dag ikke har noe forhold til. Forestillingen gir et innblikk i deres liv, tiden de levde i og musikken de ble kjent for. Som store stjerner levde de tilsynelatende glamorøse liv i rampelyset, men strevde hver for seg med sine indre demoner. De gjorde det i likhet med endel kjente artister av i dag, som forestillingen også trekker linjer til.

Publikum møter de to artistene i garderoben, på scenen, i tenkte samtaler om- og med tilbakeblikk på livet de engang levde. Sangene synges vekselvis på norsk, tysk, fransk og engelsk.

Terning 5.png  

Helstøpt, humørfylt og skikkelig vakkert
Stavanger Aftenblad

Kjøp billett

Varighet 45 minutter

Artister
Britt-Synnøve Johansen, Eva Bjerga Haugen

Piano
Svein Ragnar Myklebust

Kontrabass
Theodor Barsnes Onarheim

Manus og oversettelser
Britt-Synnøve Johansen

Regi
Espen Hana

torsdag 16.3.23 kl 19.30
En spurv og en diva
Teatret Vårt, Molde