– Det var som å bli truffet av en tsunami. Og siden har jeg surfet på bølgen som snudde livet mitt på hodet, ler Jenny Langlo (25), uunngåelig omtalt som Idol-Jenny i flere år etter seieren.

Den magiske datoen er 16.desember 2011. Hele bygda er samlet i Nilsgardstunet, forsamlingshuset er fylt til randen av superspente sambygdinger. Den nye trenden i Stordal er Jenny-sveisen som får kjørt seg da hun blir utropt som vinner. Jenny sender heimbygda og fyrverkeriet rett til himmels.

Tatt på senga
– Og så ble det stille?

– Nei, men jeg ble tatt litt på senga. Det var liksom så utenkelig at jeg skulle vinne. Snøballen bare rulla og jeg var vel den mest overraska av alle. Dessuten var jeg bare 18 år og trengte litt tid på å finne veien videre, forklarer Jenny.

Det var mange reaksjoner som overmannet henne under og etter Idol. Men det er neppe bare derfor hun nå ved siden av alt annet studerer psykologi ved Universitetet i Oslo.

Musikaler
Artisten Jenny Langlo ble sist sett i Melodi Grand Prix 2015. Etter det har handlet mye om musikaler. Først i musikalen «27 – The Club» om rockeartister som døde unge. På Brageteatret i Drammen gestaltet hun Kurt Cobain. Deretter en rolle i musikalen RENT, før en melding på Facebook fikk alt-stemmen hennes til å gå i fistel.

De miserable
– Regissør Per-Olav Sørensen ville ha meg på audition for Les Misérables i rollen som Cosette. Det er rett og slett verdens beste musikal, utrolig vakker og med fantastisk musikk. I mine øyne noe av det største en kan være med på, forteller Jenny.

Per Olav Sørensen viste seg å være en stor Idol-fan. Han hadde ikke glemt talentet og sangfuglen fra Stordal. Jenny fikk drømmerollen og forestillingen en femmer i VG.

– Som jeg sa, en tsunami-bølge, ler Jenny om det hele som startet med Idol. Eller kanskje var det søsterens gitar seks år tidligere.

Teatret Vårt
Nå står «Maratondansen» og Teatret Vårt for tur. En musikal om drømmer og lengsler, tuftet på Horace McCoys «De skyter jo hester, ikke sant?».

– Helt fantastisk at jeg får denne muligheten i hjemfylket hvor Teatret Vårt betyr noe helt spesielt. Forestillingen er også en hyllest til fantastiske Arbeideren som jeg kjenner veldig godt fra tiden på musikklinja på Fagerlia videregående skole.

Maratondansen
Under depresjonen på trettitallet arrangeres en dansekonkurranse. Paret som holder seg lengst oppreist kan vinne penger og kanskje bli Hollywood-oppdaget. Det driver deltakerne mot det menneskelig uverdige i forestillingen som er skreddersydd Arbeideren.

– Jeg gleder meg, men er også veldig spent fordi dette er litt nærmere teatersjangeren enn det jeg tidligere har gjort, sier Jenny Langlo som fortsatt har planer både som artist og låtskriver.

– Hva med en ren teaterrolle?

– Tviler på at det skjer. Men skulle det dukke opp en mulighet så…