Redaktøren Media, politikk og en kjærlighetshistorie Glem Bjørnson og nasjonalromantikken. Eller forresten, ikke helt. - Ikke glem, Bjørnson! I sin tid var han en viktig politisk aktivist og samfunnsdebattant. I 1875 skrev han Redaktøren. Hva sier det oss i dag?

Bjørnson våkner opp til valgkamp 2021. Influensere, sosiale media og den fjerde statsmakt, skittkasting og konspirasjonsteorier  hvem har makt – og hvordan får de det? Og det største av alt –  kjærligheten – overlever eller overvinner den jakten på flest klikk? Debatten om sosiale forskjeller, skatter og avgifter, miljø, innvandring og distriktspolitikk er iblandet politisk taktikk og går under beltestedet på politiske motstandere og over hodet på velgerne. Hvem tar skittentøysvasken etter årets valgkamp? 

Med Redaktøren ville Bjørnson «reise ’det etiske ansvar innen politikken’ og til advarsel fremstille ’et mænneske, som i politiken har tabt sit sit mænneske’». Poltikk og presseetikk står sentralt i dette dramaet som har sitstartpunkt i et kjærlighetsforhold som ikke kan godtas. Er det verdt å stå for sitt politiske engasjement når presset fra media blir for stort? Overlever kjærligheten pressens krasse personangrep? 

Les mer om forestillingen her.

Skolemateriell
Klasser som skal se forestillingen får tilbud om en workshop med skuespillere fra forestillingen i forkant av teaterbesøket. Det utarbeides en lærerveiledning til hvordan du kan jobbe med forestillingen og aktuell tematikk. 

Påmelding til skoleforestilling:
Forestillingen tilbys videregående skoler i Ålesund (Fagerlia), Molde og Kristiansund i samarbeid med Den kulturelle skolesekken i Møre og Romsdal.
Påmelding skjer etter "først til mølla"- prinsippet. Siste frist for påmelding er torsdag 26. august kl. 12.00.
Vi ber om at påmelding skjer klassevis/elever som er i samme kohort. Spørsmål? Ta kontakt med marianne@teatretvart.no

Gruppe


I Teatret Vårts personvernerklæring finner du mer informasjon om hvordan vi håndterer deres personopplysninger.