Scenekunst for barn og unge

Ta med barn og unge i teatret!

Barn og unge er hele mennesker. De er åpne for nye inntrykk på en annen måte enn det voksne ofte er. Teatrets magiske verden gir oss underholdning, glede, forundring – og kanskje noe å tenke videre på. Teater setter verden i perspektiv. Slik lager vi noen trinn på stien til å være gode verdensborgere. 

Den gamle teaterrotten Emma sier det på denne måten når hun innvier Mummi-familien i teaterlivets mysterier: "Teater er det viktigste i livet, for der viser man folk hvordan de kunne være, og hvordan de lengter etter å være, bare at de ikke tør, og hvordan de er."  (fra Farlig Midtsommer av Tove Jansson) 

Teater er fortellinger, historier eller aktiviteter som deles sammen med andre. Når du ser en teaterforestilling blir den din; du eier opplevelsen fortellingen har gitt deg. I teatret finnes ingen fasit. Ta med dere opplevelsen, snakk sammen – kanskje har dere helt forskjellige oppfatninger av det dere har sett? Tenk alt det morsomme og interessante dere kan snakke om etter et teaterbesøk!  

Vi lager teater for publikum 0 – 15 år - og for hele familien. Vi spiller forestillinger på våre egne faste scener i Ålesund og Molde og turnerer på kulturhus rundt om i hele Møre og Romsdal. Vi spiller også i barnehager og skoler og møter publikum der de er. Teatret Vårt har en unik satsing på teater for barn og unge – vi er det eneste regionteatret i Norge som har en bred satsing på et kontinuerlig teatertilbud til barn og unge gjennom hele året. Vi gjør det for deg!