Eli Stålhand er utdannet skuespiller, sanger og danser ved Bird College, Conservatoire for Dance and Musical Theatre i London. Etter studier spilte hun en av hovedrollene i musikalen CATS i London og har siden medvirket i en rekke musikaler og teaterforestillinger i England og Norge. Ved Oslo Nye Teater: Velma Kelly (Chicago) Madame Thenadier (Les Miserables) Tzeitel (Spellemann på taket) Den Grønnkledte (Peer Gynt) Cabaretsangerinnen (Cabaret) Magenta (The Rocky Horror show) div.roller i My fair Lady, La cage aux Folles og The Producers. Det Norske Teatret: Madelaine (Piaf) Mor Barberin (Frendelaus) og div. roller i Tolvskillingsoperaen, Evita, Which witch og Døden i Theben. Hålogaland Teater: Georgie (I blanke messingen) Operaen i Kristiansund: Susie Trevor (Lady be good) Beatrice (Syver & Beatrice) Katharine (Kiss me Kate) I 2012-2015 spilte hun Ingeborg i Fru Guri fra Edøy på Smøla og var i 2007-2019 medlem av cabaretgruppen «Drømmesøstrene» i Kristiansund. Ved Nationaltheatret har hun koreografert og medvirket i Ronja Røverdatter og i flere årganger av Folk og Røvere i Kardemomme by, Dyrene i Hakkebakkeskogen og Reisen til  Julestjernen.

Hun har også vært koreograf ved Den Nationale Scene i Bergen (Wendy & Peter Pan, Snødronningen) Hålogaland Teater (Amadeus, I Blanke messingen, Bare Bremnes og var i 2022 koreograf for Bør Børson jr. (Turnéteatret i Trøndelag)

Eli medvirker i CHESS ved Folketeatret (2020-2023) og spiller Ragnfrid i Kristin Lavransdatter ved Akershus festning i 2023.

Eli medvirker og har idé og bearbeidelse/oversettelse av Dance with a Strangers låter I forestillingen Danse med skjebnen.